Altatherm.gr - Νέα

Χρηματοδότηση εγκατάστασης φυσικού αερίου 2019

Πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης κεντρικών θέρμανσεων έως 14.880 € από την ΕΔΑ Αττικής

Από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 τίθεται σε ισχύ η προσφορά άτοκης χρηματοδότησης κόστους εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις φυσικού αερίου για κτήρια διαμερισμάτων που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου.

Σχήμα προσφοράς

Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται απο την ισχύ του λέβητα της εγκατάστασης και σύμφωνα με τον κάτωθι σχήμα:

Κεντρική Θέρμανση

Εγκατεστημένη Ισχύς λέβητα* (kCal/h)

Χρηματοδοτούμενο Ποσό

(συμπ. ΦΠΑ)

Διάρκεια

Αποπληρωμής

>= 300.000 14.880 € 3 ΕΤΗ
200.000 - 299.999 12.400 € 3 ΕΤΗ
170.000 - 199.999  9.920 € 3 ΕΤΗ
120.000 - 169.999  6.200 € 3 ΕΤΗ

* αφορά στον λέβητα φυσικού αερίου κατά την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης

Όροι και προϋποθέσεις προσφοράς

  • Η χρηματοδότηση ισχύει μόνο για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για κατηγορία καταναλωτή <<Κεντρική Θέρμανση>> που θα υπογραφούν απο τις 18 Ιουνίου 2019 και μετά (δεν ισχύει για κεντρικές θερμάνσεις με ενεργή σύμβαση σύνδεσης την 13η Ιουνίου 2019 και μετά).
  • Η χρηματοδότηση ισχύει για συμβάσεις που θα υπογραφούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο έως 30 Αυγούστου 2019 (με ταυτόχρονη υποβολή αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα). Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με την υποβολή προς την ΕΔΑ Αττικής(ταυτόχρονα με την σύμβαση σύνδεσης) υπεύθυνης δήλωσης δικαιούχου (διαχείρισης πολυκατοικίας) για την ένταξη στο πρόγραμμα της χρηματοδότησης και την αποδοχή των όρων συμμετοχής σε αυτό.
  • Η χρηματοδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου κεντρικών θερμάνσεων κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα μεγαλύτερη ή ίση των 120.000 kCal/h και που στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης σύνδεσης βρίσκεται επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου.
  • Η χρηματοδότηση σε κάθε περίπτωση εγκρίνεται απο την ΕΔΑ Αττικής μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των παρακάτω:
      • Φύλλο ελέγχου καύσης εσωτερικής εγκατάστασης
      • Προσάρτημα σύμβασης χρηματοδότησης
      • Έντυπο προσφοράς χρηματοδότησης
      • Αντίγραφο δελτίου αποστολής συσκευών/υλικών εγκατάστασης αερίου αναδόχου εγκαταστάτη
      • Τιμολόγιο αναδόχου εγκαταστάτη προς την ΕΔΑ Αττικής
      • Άδεια χρήσης εσωτερικής εγκατάστασης(εκδίδεται απο την ΕΔΑ Αττικής
  • Η χρηματοδότηση καλύπτει τις δαπάνες που περιγράφονται στο έντυπο προσφοράς χρηματοδότησης.
  • Η χρηματοδότηση ισχύει εφόσον η έκδοση και η κατάθεση του τιμολογίου της ανάδοχου εταιρίας προς την ΕΔΑ Αττικής προγματοποιηθεί μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου 2019.
  • Η χρηματοδότηση δεν ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επαγγελματιών (κατασκευαστές ή με οποιοδήποτε επαγγελματικό ΑΦΜ) ή για συμβάσεις σύνδεσης σε κτήρια υπό ανέγερση.
  • Η χρηματοδότηση δεν ισχύει για εσωτερικές εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης που έχουν στο παρελθόν τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο.
  • Η χρηματοδότηση δεν συνδυάζεται με άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης ή επιδότησης απο την ΕΔΑ Αττικής ή απο άλλο φορέα (π.χ. πρόγραμμα <<Εξοικονόμηση κατ' οίκον 3>>).
  • Η αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενο ποσού προς την ΕΔΑ Αττικής γίνεται άτοκα σε 18 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

Διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα

1. Υπογραφή Σύμβασης - Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής

Ο ενδιαφερόμενος διαχειριστής πολυκατοικίας υπογράφει τη σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη σύνδεσης (εφόσον απαιτούνται) σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες της Εταιρίας. Ταυτόχρονα καταθέτει την υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και αποδοχής των όρων συμμετοχής σε αυτό.

2. Τοποθέτηση Μετρητή, Κατασκευή Εσωτερικής Εγκατάστασης, Ενεργοποίηση Εσωτερικής Εγκατάστασης

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η ΕΔΑ Αττικής προβαίνει στην κατασκευή του σημείου παροχής και στην τοποθέτηση του μετρητή της εγκατάστασης φυσικού αερίου. Στη συνέχεια η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή της εγκατάστασης καταθέτει τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης για θεώρηση και έγκριση στην ΕΔΑ Αττικής. Μετά την έγκριση της μελέτης η ανάδοχος προχωρά στην κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και εν συνεχεία υποβάλλει στην ΕΔΑ Αττικής τα απαιτούμενα έγγραφα για τον τεχνικό έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης. Η ΕΔΑ Αττικής προχωρά στον έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης (πραγματοποιείται έλεγχος της ισχύος του λέβητα) και στην ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Σημείωση: Προκειμένου η ΕΔΑ Αττικής να πραγματοποιήσει την ενεργοποίηση της εγκατάστασης φυσικού αερίου θα πρέπει πρωτύτερα ο καταναλωτής να έχει υπογράψει και τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με προμηθευτή της επιλογής του (ο προμηθευτής πρέπει να έχει άδεια προμήθειας φ.α. απο την ΡΑΕ και να έχει εγραφεί στο Μητρώο Χρηστών Ε.Σ.Φ.Α.).

3. Κατάθεση δικαιολογητικών

Μετά την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ή η ανάδοχος εταιρία υποβάλλει στην ΕΔΑ Αττικής τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Φύλλο ελέγχου καύσης εσωτερικής εγκατάστασης: Το φύλλο Ελέγχου Καύσης φυσικού αερίου θα πρέπει να αποστέλλεται απο την ανάδοχο εταιρία προς το αρμόδιο τεχνικό τμήμα της ΕΔΑ Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση f.kausis@edaattikis.gr.
  • Προσάρτημα σύμβασης χρηματοδότησης υπογεγραμμένο απο όλα τα συμβαλλόμενα μέρη (σ.σ. διαχείριση πολυκατοικίας, ανάδοχος εταιρεία και ΕΔΑ Αττικής).
  • Αντίγραφο δελτίου αποστολής συσκευών / υλικών εγκατάστασης αερίου αναδόχου εγκαταστάτη ( το δελτίο αποστολής πρέπει να εκδίδεται απο τον ανάδοχο στα στοιχεία του δικαιούχου και στην διεύθυνση του).
  • Έντυπο προσφοράς χρηματοδότησης στο οποίο περιγράφονται οι χρηματοδοτούμενες δαπάνες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.
  • Τιμολόγιο αναδόχου εταιρίας προς την ΕΔΑ Αττικής, στο οποίο πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός της σύμβασης σύνδεσης και η ημερομηνία αυτής, καθώς ο αντίστοιχος ΗΚΑΣΠ, και η αξία (συμπ. ΦΠΑ) ίση με το χρηματοδοτούμενο ποσό που δικαιούται η ωφελούμενη διαχείριση πολυκατοικίας.

Η Άδεια Χρήσης εσωτερικής εγκατάστασης εκδίδεται απο την ΕΔΑ Αττικής.

Η ΕΔΑ Αττικής διεξάγει τους σχετικούς ελέγχους των παραπάνω δικαιολογητικών και αποδίδει το χρηματοδοτούμενο ποσό προς την ανάδοχο εταιρεία, εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η διαχείριση πολυκατοικίας αποπληρώνει το χρηματοδοτούμενο ποσό προς την ΕΔΑ Αττικής άτοκα σε 18 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

Πίνακας δικαιολογητικών χρηματοδότησης

Σύνολο δικαιολογητικών για κατάθεση στην ΕΔΑ Αττικής               
Υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και αποδοχής όρων συμμετοχής    χ
Προσάρτημα σύμβασης χρηματοδότησης χ
Έντυπο προσφοράς χρηματοδότησης χ
Αντίγραφο δελτίου αποσοτλής συσκευών / υλικών εγκατάστασης χ
Φύλλο ελέγχου καύσης εσωτερικής εγκατάστασης χ
Τιμολόγιο ανάδοχου εγκαταστάτη χ

Καλέστε μας στο 210 2914501 για να ενημερωθείτε για τις προσφορές της ΕΔΑ αττικής

Δωρεάν τεχνικές μελέτες

προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες θέρμανσης - ψύξης, εγκατάστασης φυσικού αερίου